.
.

Thermál Hotel Házirend«Vissza

A hotel vendégei a házirendben leírtakat magukra nézve kötelezően elfogadják és betartják. Aki a szabályokat nem vállalja, vagy nem tartja be, attól a hotel üzemeltetője a szolgáltatást megtagadhatja. A szabályzat nem ismerete, nem mentesíti a hotelvendégeket annak betartása alól.

Célunk, hogy vendégeink számára az itt töltött idő alatt nyugodt, csendes környezetet biztosítsunk a kikapcsolódáshoz. Kérjük vendégeinket, hogy magatartásukkal ne akadályozzák mások pihenését!

A recepció
A Thermál Hotelben található recepció naponta 7 és 19 óra között tart nyitva. A recepció nyitvatartásán túl nem áll módunkban vendéget fogadni. Ettől eltekinteni, csak egyedi – előre egyeztetett – esetekben tudunk.

Bejelentkezés
A recepció nyitvatartási idejében. A Thermál Hotelben található recepció naponta 7 és 19 óra között tart nyitva.
- A bejelentkezés feltétele a vendégadatok okmányolvasóval történő rögzítése.
Ezért a hotelbe érkező vendégek kötelesek személyenként (korra való tekintet nélkül) okmányolvasásra átadni a személyazonosító okmányaikat.
Az okmányolvasás kötelező érvényű a nem EGT állampolgár, illetve hontalan esetében is.
Abban az esetben, ha a vendég nem tudja, vagy nem akarja átadni személyazonosító okmányait a recepciósnak, úgy a szálláshely köteles megtagadni a szolgáltatások igénybevételét!
- A szoba az érkezés napján 14 órától az elutazás napján 10 óráig vehető igénybe.
- A szoba korábbi elfoglalása (14 óra előtti) esetén a hotel jogosult az árjegyzékben meghatározott felárat felszámítani.
- A vendég a bejelentkezést követően a szobához kulcsot kap, amelyet a távozáskor a recepción le kell adnia.
- A Brigetio Gyógyfürdőt a vendégek a beléptető órával vehetik igénybe, melynek átvételét és visszaadását a recepción aláírásukkal igazolják.

Távozás
- A távozás napján a vendég a szobát poggyászával, egyéb dolgaival együtt 10.00 óráig köteles elhagyni, és a bejelentkezéskor kapott kulcsot és fürdőbelépő órát, órákat a recepción leadni. Amennyiben ez nem történik meg, kénytelenek vagyunk a következő napi szállásdíjat felszámolni.
- A szobakulcs elvesztése esetén 3.000 Ft térítési díj, a fürdőbeléptető óra elvesztése esetén darabonként 3000.- Ft/ beléptető óra térítési díj fizetendő.
- A vendég által esetlegesen az értékmegőrző szekrényben, illetve a széfben elhelyezett tárgyakat legkésőbb a hotelből való kijelentkezésig őrzi meg a hotel. Távozáskor ki kell üríteni az értékmegőrző szekrényt, illetve a széfben elhelyezett tárolót.
- A szoba későbbi elhagyása esetén (10 órát követő) a hotel jogosult az árjegyzékben meghatározott felárat felszámítani.
- A vendég a hotelben való tartózkodása ellenértékét legkésőbb a hotelből való kijelentkezésekor köteles kiegyenlíteni.
- A fizetés bármilyen okból történő megtagadása esetén a hotel jogosult a vendég hotelbe bevitt dolgait visszatartani és azokon zálogjogát érvényesíteni.
- Fizetés nélküli távozás esetén a hotel a rendőrségi feljelentés mellett jogi úton érvényesíti a követelését a vendéggel szemben, amelynek költségeit a vendégre terheli.

Fizetés
- Számlát fizetni a recepción lehet, a pénztárnál kifüggesztett pénztár nyitvatartási ideje alatt 8:00 és 17:50 között naponta.
- A vendég a hotelben való tartózkodása ellenértékét legkésőbb a hotelből való kijelentkezésekor/előtt köteles kiegyenlíteni.
- Hosszabb tartózkodás esetén, kérjük, szíveskedjenek számlájukat 14 naponta rendezni.
- A Nemzeti Adó-és Vámhivatal állásfoglalása szerint az idegenforgalmi adó nem fizethető SZÉP kártyával, azt a vendégnek külön kell rendeznie.

A SZÉP kártya felhasználását szabályozó kormányrendeletben felsorolt TEÁOR ’08 kódok jegyzéke nem tartalmazza az IFA-t, mint az alapszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb más szolgáltatást. A vásárló az IFA megfizetésével nem egy szolgáltatás ellenértékét fizeti meg, az elfogadóhely az önkormányzat helyett szedi be a szálláshely-szolgáltatást terhelő adót.

SZÉP kártya
Vendégeink fizethetnek SZÉP kártyával is. Amennyiben az előleget téríti SZÉP kártyával, úgy a fennmaradó összeget a helyszínen készpénzzel, bankkártyával (Visa, Master, Maestro) vagy SZÉP kártyával is fizetheti.

Amennyiben előleget törleszt SZÉP kártyával, úgy részvételi díjába beszámításra kerül fizetéskor a recepción. A SZÉP-Kártyával fizetett előleg a SZÉP-kártyák felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet értelmében készpénzre, számlapénzre, egyéb készpénzt helyettesítő fizető eszközre nem váltható át. Amennyiben a vendég az előre lefoglalt időpontban nem tud megjelenni a szálláshelyen és a lemondási feltételek szerint az előleg visszajárna, úgy a szálláshely felajánlja, hogy egy másik időpontot foglalhat a vendég.

Előlegfizetés az OTP SZÉP kártyával:
A www.otpszepkartya.hu munkavállalói oldalán lépjen be a saját felületére, saját kódjaival. Ott keresse meg az előrefizetés/előlegfizetés fület és indítsa el a kért összeget részünkre:
Kártyaelfogadó-hely: Thermál Hotel és Catering, 2900 Komárom, Táncsics Mihály u. 38.
Amennyiben több zsebből fizet, annyiszor kell ezeket a lépéseket végig csinálni.

A sikeres tranzakcióról kap majd egy bizonylatot, amit e-mailen vagy faxon kérünk részünkre eljuttatni.

MKB Szép kártyás fizetéshez kérem, hogy küldje el e-mailben a kártyabirtokos nevét és a kártya 4-5 jegyű azonosítószámát a thermalhotel@komthermal.hu címre. Ez alapján küldünk Önnek egy előrefizetési azonosítót, melynek segítségével el tudja indítani az összeget a Thermál Hotel és Camping szolgáltató felé.

Lemondási feltételek
A foglalás lemondását csak írásos (e-mail vagy levél) formájában fogadjuk el.
- 1 nappal érkezés előtt a megrendelés díjmentesen lemondható.
- 24 órán belüli lemondás vagy annak elmaradása esetén a megrendelés összértékének 30%-a lemondási díjként fizetendő.
Jelen foglalási, módosítási és lemondási feltételek kizárólag egyéni foglalásokra vonatkoznak.

Lemondási feltételek min. 20 fős csoportos foglalás vagy min. 5 szobát érintő egyéni foglalás esetén:
- Lemondás 30 nappal az érkezés előtt: díjmentes
- Lemondás 15-29 nappal az érkezés előtt: az előleg 50 %-a, azaz a teljes foglalási ár 25%-a jár a hotelnek.
- Lemondás 7-14 nappal az érkezés előtt: előleg teljes összege, azaz a teljes foglalási ár 50%-a jár a hotelnek.
- A csoport lemondás nélküli meg nem érkezése vagy 6 nappal az érkezés előtti lemondás esetén: a megrendelés összértékének 100%-a lemondási díjként fizetendő.

Amennyiben a foglalást követően módosul a csoportlétszám, az alábbi feltételek érvényesülnek:
- Csoportos kedvezmény minimum 20 főtől jár, ha ez alá csökken a létszám, úgy az aktuális árjegyzék szerinti ár kerül felszámításra
- Amennyiben a csoport létszáma nem csökken 20 fő alá, úgy az érkezést megelőző 29-15 napon belül a létszámot díjmentesen tudjuk módosítani, foglaltság függvényében
- 14-7 nappal az érkezés előtt maximum 5 fő (max. 2 szoba) lemondását fogadjuk el, amennyiben a csoportlétszám nem csökken 20 fő alá.
- Érkezés előtt 6 nappal max. 1 szoba díjmentes lemondására van lehetőség, amennyiben a csoportlétszám nem csökken 20 fő alá.

Reggeli
- Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a szobaár tartalmazza a reggeli árát. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy ha saját magatartása miatt (pl. elkésik vagy úgy, dönt, hogy nem szeretne reggelizni) nem veszi igénybe a foglalás során megrendelt reggelit, úgy annak árát köteles kifizetni.
- Vendégeink a hotel reggelizőjében fogyaszthatják el a reggelit 7.00 – 10.00 óra között
- A reggeli svédasztalos vagy menüválasztásos (a foglaltság függvényében változhat) formában történik.
- A hotelben laktózmentes, gluténmentes, vegetáriánus és egyéb speciális étkezési lehetőséget nem tudunk biztosítani. Kérjük vendégeinket, hogy a foglalást megelőzően egyeztessenek ilyen jellegű igényükről a recepciós kollégával!
- A reggeli büféasztalról későbbi fogyasztás céljából sem étel, sem ital  nem vihető el. Amennyiben a vendég a hotel előzetes engedélye nélkül későbbi fogyasztásra ételt és/vagy italt visz ki a reggeliző helyiségből, úgy a hotel jogosult a reggeli árának 50%-t/fő/alkalom a vendég számlájára terhelni.

- A reggeliztető felszereléseket és ételeket a szobába felvinni TILOS!
- Evőeszközöket csakis a személyzet tájékoztatásával és beleegyezésével kaphatnak kölcsönbe reggeli időn kívül, melyet a másnapi reggeli előtt vissza kell juttatni.

Biztonság
- Az épületben és annak külső környezetében a vendégek és a hotel vagyon- és személybiztonsága érdekében kamerarendszer üzemel, amely napi 24 órában, folyamatosan készít és rögzít felvételeket. E készülékek rongálása, fordítása és eltakarása szigorúan tilos! A felvételeket a hotel a törvényi előírások szerinti időtartamra őrzi meg. További részletek: http://www.komthermal.hu/adatvedelem
- A hotel személyzetének joga van a hotel területére való behajtáskor ellenőrizni a behajtás jogosságát, jogosult a vendég kivezetésére, amennyiben magatartása összeegyeztethetetlen a többi vendég pihenésével, illetve egyes esetekben (pl. tettenérés) feltartóztathatja a vendéget.
- A hotel és a Brigetio Gyógyfürdő tűzvédelmi szabályzatát minden Vendég köteles betartani.
- Tűzbiztonsági okokból a szobában tilos az elektromos berendezések – pl. merülőforraló, vízforraló, vasaló, stb. és egyéb, a megszokott utazási szükségletek közé nem tartozó elektromos készüléket – ide nem értve a laptop, notebook, tablet, fényképezőgép, videokamera – használata.
- A szoba elhagyásakor kérjük, mindig kapcsolja ki a tévékészüléket, a légkondicionálót és kapcsolja le a villanyt.
- Tilos a hotelszobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni.
- Tűzriadó esetén azonnal hagyja el az épületet. A menekülési útvonalat a hotel folyosóin irányjelző táblák jelzik.
- A szobát mindig tartsa zárva, távozáskor csukja be az ablakot és az erkélyajtót is. Óvja értékeit!
- Kérjük, a fürdő és a kempingek területén tartsák maguknál a fürdőbelépő órát, hogy a biztonsági szolgálat számára egyszerűbb legyen az azonosítás!
- Vészhelyzet esetén kérjük, hívja a Recepciót.
- A talált tárgyakat a recepción le kell adni!

Brigetio Gyógyfürdő
- Amennyiben a szobaár tartalmazza a belépőt a Brigetio Gyógyfürdőbe, úgy a vendég a bejelentkezéskor fürdőbeléptető órát kap. A vendég csakis a saját egészségi, fizikai és mentális állapotának ismeretében, tudatában és ennek megfelelő mértékben veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait. A nem a vendég állapotának megfelelő fürdő-, szauna, gőzkabin és sószoba használatából eredő károkért és sérelemért a hotel és a Brigetio Gyógyfürdő kizárja felelősségét.
- A vendégek számára a fürdő területén a Brigetio Gyógyfürdő házirendjének betartása kötelező! A házirend a http://www.komthermal.hu/hazirend oldalon, illetve a fürdőben kifüggesztve is megtalálható.
- A karórával a külső és belső medencéket korlátlanul használhatják, de a szauna igénybe vételéhez szükséges szauna jegyet a fürdő pénztárában meg kell vásárolni.
- A hotel vendégei naponta 4.30 órától vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.
- A 14 év alatti gyermekek részére a külső és belső gyógyvizes medencék használata egészségügyi okok miatt TILOS!
- A Brigetio Gyógyfürdő 20 órakor zár. A medencékben 19.45 óráig lehet tartózkodni. A záróra után a medencék nem használhatók.
- A szaunavilágot 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják! Fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy kedden és vasárnap FÜRDŐRUHAMENTES a szaunavilág. A fürdőruhamentes napokon (kedd, vasárnap) a szaunavilágban a fürdőruha viselése TILOS. A pihenő térben, közlekedőben az intim testrészek eltakarása - szauna lepedővel vagy törölközővel – kötelező. A csobbanó medence kizárólag meztelenül használható. További részletek: http://www.komthermal.hu/hazirend
- A vendégek kötelesek a fürdőbeléptető órát a Brigetio Gyógyfürdőben való tartózkodásuk ideje alatt folyamatosan viselni.
- A fürdő területén a vendégek csak gyalogosan közlekedhetnek.
- A Brigetio Gyógyfürdő medencéi esetében bekövetkező vízcserét/karbantartást a hotel recepcióján vagy a vendégnek e-mailben jelezzük.
- A Brigetio Gyógyfürdőbe kedvezményes fürdőbelépőt biztosítunk, a belépő a mindenkor üzemelő medencék használatát tartalmazza. Karbantartás, vízcsere vagy egyéb indok miatt nem üzemelő medencék vonatkozásában kedvezményt nem áll módunkban biztosítani, a vendég tudomásul veszi, hogy kártérítési, pénzvisszaigénylési igénnyel nem élhet. Kérjük, foglalás előtt mérlegelje a fentieket!

Dohányzás
- A Thermál Hotel nem dohányzó hotel. Kérjük, tartsák tiszteletben a nem dohányzók védelméről szóló törvényt!
- A dohányzás a bejárattól 5 méterre lévő kijelölt dohányzóhelyen megengedett.
- A hotelben, illetve a szobában történő dohányzás esetén 30.000 Ft/nap takarítási díjat számolunk fel.

Hotel eszközök, berendezések, kártérítési felelősség
- A vendég köteles a hotel eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt a vendég vagy annak törvényes képviselője a hotel felhívására, de legkésőbb a távozása előtt köteles megtéríteni.
- A hotel berendezési, felszerelési tárgya a hotel területéről kizárólag a hotel előzetes írásbeli engedélyével vihető ki. A hotelszoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a hotel munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti. Az önkényes átrendezésből eredő károkat a hotel a vendégre terheli.
- A hotel tulajdonát képező dolog elvitele a hotel előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősül, és ebben az esetben a hotel megteszi a szükséges büntetőjogi és polgári jogi lépéseket.
- A hotel bármely eszközének, berendezési, felszereltségi tárgyának meghibásodását a vendég köteles bejelenteni a hotelnek. A vendég nem jogosult a hibát saját maga kijavítani vagy a kijavítást megkísérelni. Az ebből eredő károkért való felelősséget a hotel kizárja.

Háziállat
A hotel háziállatot egészségügyi okok miatt nem fogad.

Thermál Hotel kapu
Az éjszakai nyugalom biztosítása érdekében a Thermál Hotel kapuját este 23 órától reggel 7 óráig zárva tartjuk. Kizárólag külön, egyéni kérés esetén van módunk ettől eltérni.

A vendégek nyugalma
Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással azt ne zavarják. Különös tekintettel figyeljenek egymás nyugalmára 22:00 óra után.
A Brigetio Gyógyfürdő és a hozzátartozó kempingek, faházak területén rendszeresen fűnyírásra kerül sor, amely zajjal jár. A fürdő esetében reggel 9 óráig, nyitásig végezni kell a fűnyírással, a faházak és kempingek esetében reggel 9 és 12, valamint 13 és 15 óra között kerül sor fűnyírásra. A vendég tudomásul veszi, hogy fűnyírás és az ezzel járó zajhatások miatt kártérítési igénnyel nem élhet. Kérjük, foglalás előtt mérlegelje a fentieket!

Hibajelentés
Amennyiben bármilyen meghibásodást észlel a hotel felszerelési tárgyaiban, kérjük, azonnal jelezze a recepción.

Környezetvédelem
Hotelünk támogatja a környezetbarát programokat, kezdeményezéseket. Kérjük, nyújtson segítséget és legyen figyelemmel a túlzott víz- és energiafogyasztás környezetünkre ható negatívumaira. Köszönjük!

Látogatók
- A hotelszobában kizárólag regisztrált vendégek tartózkodhatnak, látogatók fogadása a hotel recepcióján engedélyezett.
- A vendég a látogatója magatartásáért – ideértve az esetleges károkozást is – felelősséggel tartozik. A látogató által a vendégnek és/vagy harmadik személynek okozott kárért való felelősséget a hotel kizárja.

Légkondicionáló
A légkondicionálóval rendelkező superior szobák elfoglalásakor a Recepción átadják Önnek a távirányítót és elmagyarázzák a készülék működését. Távozás napján kérjük a légkondicionáló kikapcsolását és a távirányító leadását a recepción.

Parkolási lehetőségek
- A hotel északi oldalán zárt, őrzött, korlátozott számú, térítésmentes parkolóhely áll rendelkezésre áll.
- A hotel, illetve a kemping területén kizárólag olyan 3,5 t alatti jármű parkolhat, amelyet B kategóriás jogosítvánnyal lehet vezetni. A fenti tiltás nem vonatkozik a lakóautókra.
- A 3,5 t feletti járművek parkolásával kapcsolatban, kérjük, egyeztessen recepciós kollégánkkal!
- A Thermál Hotel és Kemping, valamint a fürdő egész területén a KRESZ előírásai és szabályai érvényesek, ezen belül a hotel környékére, a kemping területére a lakó-pihenő övezet szabályai vonatkoznak! Valamennyi jármű megengedett maximális sebessége: 5 km/ h.
- Felhívjuk vendégeink figyelmét arra, hogy semmit ne hagyjanak az autóban.
- Amennyiben a hotel vendége egy másik parkoló autóban kárt okoz, azért felelősséggel tartozik, és a kárt közvetlenül a károsulttal köteles rendezni.

18 év alatti vendégek
- A hotel szolgáltatásait 18 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.
- 14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szobában. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.
- A hotel alkalmazottak nem vállalnak gyermekfelügyeletet.
- 18 év alatti személy a hotel területén nem fogyaszthat alkoholt és még a kijelölt dohányzóhelyen sem dohányozhat.
- Az előírások betartásáról a 18 év alatti személy felügyeletét ellátó cselekvőképes személy köteles gondoskodni.

Wi-fi
- A hotelben WI-FI rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes.
- A vendég a WI-FI csatlakozás jelszavát a bejelentkezéskor kapja meg. A térítésmentes WI-FI rendszer használatára a vendég a bejelentkezéstől a kijelentkezésig jogosult.
- A WI-FI folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a hotel nem garantálja.
- A WI-FI használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a hotel nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.


Telefon
A szobatelefon kizárólag a recepció értesítésére használható. A recepció hívásához a 0-s gombot kell megnyomni.

Értéktárgyak, a hotel területére be nem vihető dolgok
- Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a hotel felelőssége azokban a dolgokban bekövetkezett károkért áll fenn - a bevitelből kizárt dolgok kivételével -amelyeket a vendég a hotelben kijelölt helyen helyezett el. A hotel halljában értékmegőrző szekrény áll vendégeink rendelkezésére. A kulcsot kérésre a recepcióstól kaphatja meg a vendég. A kulcs átadás-átvételéről jegyzéket vezetünk. Az értékmegőrző szekrényben a kijelentkezés időpontjáig tárolhatja értékeit a vendég. Ezt követően a hotel munkatársainak joga van a szekrényt kiüríteni és tartalmát a vendég költségére eljuttatni a vendég által megadott lakóhelyére. Az értékmegőrzőben 50.000 Ft értékig helyezhetnek el vendégeink értékeket. Az értékmegőrző használata ingyenes, azonban a kulcs elvesztése esetén távozáskor 2.000 Ft díjat terhelünk a végszámlára.
- Az 50.000 Ft értéket meghaladó tárgyakat a hotel széfjében, egy külön, kétzáras, kulcsra zárható, számozott tárolóban van lehetőségük elhelyezni. A széfbe való tárolásról a tárgy/ tárgyak elhelyezésekor 2 példányos átadás-átvételi elismervény készül, amelynek egyik példánya a vendégnél, másik példánya a recepciósnál marad. A tárgyak ezt követően elzárásra kerülnek, az egyik kulcs a recepciósnál marad, a másik a vendégnél. Kérésre – a recepció nyitvatartása ideje alatt – a tárgyakat visszaszolgáltatjuk, amelyet mindkét fél – vendég és recepciós – aláírásával igazol. A széfben elhelyezhető legnagyobb tárgy mérete nem haladhatja meg a tároló méretét: 100 (magasság) x 355 (szélesség) x 240 (mélység) mm, ennél a méretnél nagyobb tárgyakat nem áll módunkban megőrizni.
- A hotelbe tilos behozni fegyvert, tűzijátékot, műkincset, nagy értékű ékszereket, értékpapír.
- Az engedély nélkül bevitt dologban keletkezett kárért vagy az általa a hotelnek vagy harmadik személynek okozott kárért a vendég felelősséggel tartozik.
- A szobából való távozáskor, kérjük, zárja be az ablakot és az ajtót.
- Kérjük, hogy a fürdőbe vagy a hotel közös helyiségeibe bevitt dolgait ne hagyja őrizetlenül!

Talált tárgyak
A talált tárgyakat a recepción kell leadni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Az élelmiszert, gyógyszereket a hotel megsemmisíti 3 napon belül. A talált tárgyakat 3 hónapig őrizzük meg. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, úgy személyazonosságának igazolását követően visszakapja tulajdonát. A vendég kérésére mód van a tárgy postai úton történő visszaszolgáltatására: utánvételes formában, a vendég költségére postai úton visszaküldjük tulajdonát.

Adatvédelem
Lásd. adatvédelmi szabályzat

„Ne Zavarj! Do not disturb” figyelmeztető tábla
- Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét arra, hogy a „Ne Zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát a saját felelősségükre és kockázatukra helyezik ki.
- A vendég a „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető tábla - a szobaajtó külső kilincsére - történő kihelyezésével jelzi, hogy a hotel munkatársai ne zavarják, ne kopogjanak és ne lépjenek be a szobába.
- Rendkívüli helyzetben (pl. tűz… egyebek) előzetes telefonhívás nélkül, illetve amikor a hotel a rendelkezésére álló információk alapján megalapozottan feltételezi, hogy a szobában a vendég élete, egészsége, testi épsége, vagyonbiztonsága veszélyben van vagy veszélyben lehet, és a vendég a hotel telefonhívására nem reagál, úgy a hotel munkatársai jogosultak bemenni a szobába.
- Ha a hotel munkatársai a vendég elutazásának napján a szobája kilincsén „Ne zavarj! táblát találnak, és a vendég a hotel telefonhívására nem reagál, úgy a hotel munkatársai 10:00 óra után bármikor bemehetnek a szobába.
- Amennyiben a szoba takarítását végzők ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát találnak, úgy a szoba takarítását nem végzik el, ezért a vendég díjcsökkentést vagy kártalanítást nem követelhet.

Napi frissítő takarítás
- A hotel munkatársa naponta egyszer frissítő takarítást végez a szobában (WC papír feltöltés, szemétkosár ürítése, beágyazás – abban az esetben, ha az ágyon nincs személyes tárgy).
- Hosszabb tartózkodás esetén a törülköző csere 5 naponta történik, ágynemű csere 7 naponta. Kérésre ettől eltérő időszakban is tudjuk teljesíteni, felár ellenében.
- Környezetvédelmi szempontból kizárólag a fürdőszoba padlózatára helyezett törülközőket cseréli a hotel.
- A köntöst a hotelből való kijelentkezéskor a recepción le kell adni, ellenkező esetben felszámolásra kerül.
- Amennyiben a vendég magatartása miatt erősen szennyezett (például hányás, ürülék stb.) szoba takarításának, esetleg fertőtlenítésének, illetve a szennyezett textilek költségét, a hotel részben vagy egészben a vendégre háríthatja.

A vendég betegsége, halála
- A vendég megbetegedése esetén a hotel orvosi segítséget ajánlhat fel. A megállapított diagnózisért, az alkalmazott terápiáért a hotel nem vállal felelősséget.
- A vendég fertőző betegsége esetén a hotel a 18/1998. (VI.3.) NM rendelet alapján köteles eljárni. A vendég fertőző betegsége esetén a hotel jogosult a vendég és a hotel között létrejött szerződést azonnali hatállyal, visszatérítési kötelezettség nélkül felmondani, és a vendéget a hotel azonnali elhagyására kötelezni.
- A vendég halála esetén a hotel köteles a jegyzőt és a vendég hozzátartozóját – ha neve és címe ismert a hotel előtt – értesíteni.
- A vendég halála esetén az ezzel kapcsolatos eljárási költségeket és az esetleg igénybe vett szolgáltatások (pl. szállítási költségek) hotel által kifizetett díjának megtérítését a hotel követelheti az örököstől és/ vagy hozzátartozótól.
- Eltitkolt szennyező betegség (pl. pikkelysömör) esetén a hotel követelheti a szoba speciális takarításának, fertőtlenítésének és esetleg az elmaradt hasznának megtérítését a vendégtől.

Egyebek
- A hotelből való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, a szállásszolgáltató üzleti érdekeinek megsértése.
- Kérjük vendégeinket, hogy 22:00 és 06:00 óra között a kempingben gépkocsival csak indokolt esetben közlekedjenek! A kaput 23 és reggel 7 óra között zárva tartjuk, így kérjük, a kapunyitásról az őrszolgálattal egyeztessenek.
- Rendbontás vagy veszélyhelyzet kialakulása esetén a Komthermál Kft. alkalmazottai, illetve a biztonsági személyzet tagjai intézkedési jogkörrel rendelkeznek. Ezen személyek utasításait haladéktalanul végre kell hajtani!
- A hotel kiköti, hogy a vendég által másik vendégnek okozott kárért nem vállal felelősséget.
- Rendellenes használatból, illetve gondatlanságból előidézett károkért a Vendégek kártérítési kötelezettséggel tartoznak.
- A hotelben vagy a Brigetio Gyógyfürdőben elszenvedett sérülésért, balesetért felelősséget a Komthermál Kft. nem vállal.
- Minden Vendég köteles a házirendben foglaltakat betartani. A szabályokat megszegőkkel szemben a Komthermál Kft. jogosult intézkedni.
- Az esetleges panaszok vagy észrevételek bejegyzésére a portán erre a célra rendszeresített "Vásárlók könyve" áll kedves Vendégeink rendelkezésére.

A házirend a hotelszerződés elválaszthatatlan része.
Kérdés, vagy probléma esetén keresse munkatársainkat a recepción!


Biztonsági szolgálat a Solaris Kemping recepcióján és a Thermál Hotel recepcióján, valamint a Brigetio Gyógyfürdő pénztárában
 

Mentők 104
Tűzoltók 105
Rendőrség 107
Általános segélyhívó 112
Biztonsági szolgálat A Solaris kemping recepcióján és a Thermál Hotel recepcióján, valamint a Brigetio Gyógyfürdő pénztárában!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk kedves Vendégeinknek!

Érvényes: 2022. július 28-tól visszavonásig