.
.

Hírek - A víz világnapja«Vissza

Tweet

2015. 03. 20., péntek

A VÍZ VILÁGNAPJÁ-nak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

A hazai, víz kapcsán érintett vállalkozások, szervezetek mellett a Magyar Fürdőszövetség is országos aktivitásra szólította fel taglétesítményeit, hogy ezen a napon és nyújtsanak programokat a fürdőket látogató vendégek-, a nagyközönség részére

Mint ismeretes, Magyarország páratlan gyógyvíz és termálvíz kinccsel rendelkezik. A XIX. század végén, a balneológia is a tudományos érdeklődés középpontjába került. 1889-ben javaslatot terjesztettek elő a magyarországi gyógyfürdők fejlesztése, a gyógyvizek védelme érdekében. Az eredményesebb gyógyító munkát pedig tudományos egyesület létrehozásával szándékozták elősegíteni. A Magyar Fürdőszövetség dr. Fluck István összefoglaló írását tette közzé ez alkalommal weboldalán A HAZAI GYÓGYFÜRDŐÜGY KORAI SZERVEZETI KERETEI (1882-1938) címmel.
Emellett több írással hívta fel a Szövetség a figyelmet a víz életünkben betöltött szerepére, fontosságára.

A Víz Világnapja alkalmából az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. 

Magyar Fürdőszövetség

www.furdoszovetseg.hu

 



 

A Komáromi Gyógyfürdő programjai:

Csobbanjon 1000 Ft-ért!