.
.

Bemutatkozás«Vissza

Üdvözöljük honlapunkon, kellemes időtöltést kívánunk!

Látogasson el a komáromi Brigetio Gyógyfürdőbe és élje át Ön is gyógyvizünk áldásos hatását!

Hasznos információk: ITT

Nyitvatartás: http://www.komthermal.hu/nyitvatartas

Jegyárak: http://www.komthermal.hu/arak/furdo--es-szauna-arak

Medencék: http://www.komthermal.hu/furdo/medencek

Hírekhttp://www.komthermal.hu/hirekA legutóbbi helyi ásatások bizonysága szerint Komáromban, már a rómaiak idejében is virágzott a fürdőkultúra. Hogy Brigetio lakói ismerték-e a föld rejtette gyógyító kincset, még nem tudjuk, de arról vannak ismereteink, hogy a rómaiak izületi gyulladásaikat és reuma okozta panaszaikat termálvizekkel enyhítették. A fürdő a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos helyszíne volt. Így van ez ma is: jöjjön és gyógyuljon, pihenjen töltődjön fel nálunk!

Az erődök városának, Komáromnak egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvize. A Brigetio Gyógyfürdő a város szívében helyezkedik el. A 62 Celsius fokos víz, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak közel 50 éve szolgálja vendégeink gyógyulását, kikapcsolódását.

Várjuk szeretettel a Brigetio Gyógyfürdőben!

1700 éves fürdőkultúra Komárom-Brigetioban!

A Komárom-Almásfüzitő árvízvédelmi projekt keretében több mint egy hektáros területen végzett megelőző ásatásokon szenzációs régészeti lelet került elő: egy 800 négyzetméteres, hatalmas fürdőkomplexum. Brigetio területén még soha nem került elő fürdőépület. Az alapozás jó állapotban maradt fenn, helyenként nagy, összefüggő területeken megmaradt a padlózat is.

A díszes freskókkal ékesített fürdőkomplexum padlófűtéssel volt ellátva, a megemelt padlószintet alátámasztó un. hypocaustum-oszlopokból több mint 150 került elő. Ilyen nagymennyiségű és jó megtartású oszloppal ellátott padlófűtés rendszert Magyarországon utoljára a XVIII. század végén tártak fel Aquincumban.A fürdő helyiségei közül a 100 négyzetméteres caldariumot sikerült azonosítani, amely eredetileg forróvizes medencékkel volt ellátva és megtalálták a fűtést szolgáló tüzelőteret is. A fürdő több helyen alá volt csatornázva, a csatornarendszer egy része eredeti állapotában fut végig a fűtőtér alatt. A lelőhelynek eddig csupán tíz százalékát sikerült feltárni.
Az ásatásokat irányító Borhy László akadémikus elmondta, hogy a közel egy évszázada folyó ásatások együttvéve sem hoztak felszínre akkora területű, egybefüggő, sűrűn beépített városrészt, mint a mostani feltárások.
 

Fotók:  Dr. Bartus Dávid

A fürdőről

A fürdőben működő egységek (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyászati, reumatológiai szakrendelés) egyidejűleg kínálnak kulturált fürdőzési, szabadidő eltöltési, egészség megőrzési és gyógyulási lehetőséget nyugdíjasoknak, középkorúaknak, fiataloknak és gyermekeknek egyaránt.
A mozgáskorlátozott vendégeink közlekedését lift segíti az épületben.

A gyógyászati részlegünkben elektroterápia, balneoterápia, gyógypakolások és reumatológiai szakrendelők, kezelők kaptak helyet. Továbbá lehetőség van komplex balneofizioterápiás kezelésre is a gyógyfürdőben. A kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül is igénybe vehetőek, komoly szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

Fürdőnk területén található két szabadtéri gyógymedence (32-38 °C), egy beltéri gyógymedence (34-36°C), jacuzzi (33-35 °C), fedett uszodai medence (25-28°C), fedett tanmedence (30-33 °C), aromaszaunák, valamint a nyári időszakban úszómedence (24-26°C), élménymedence (25-28°C), gyermekmedence (27-30 °C) csúszdával.

A fürdőzésen kívül a családos vendégeink és az apróságok modern játszótereinken, ugrálóvárainkban, játszóházunkban szórakozhatnak.

A 2014-ben, gyermeknapon került átadásra régészeti homokozónk, melynek célja az apróságok megismertetése a római emlékekkel. Itt minden reggel római kori edények másolatát rejtjük el, és miután kiásták a kis régészek, haza is vihetik a „kincseket”.

Aktív vendégeink igényeit sportpályák (strandröplabda, kosárlabdapálya, lábtenisz) valamint sport- és szórakoztató programok szolgálják.

Gyógyvizünk

Fürdőnk gyógyvize gazdag ásványi-anyag tartalmának köszönhetően fürdőkúrára alkalmas, amelyet gyógyászati kezeléseinkkel tehet teljessé. Jól képzett reumatológus szakorvosaink egyénre szabva állítják össze a kezeléseket, továbbá ellenőrzik betegeink állapotát. A kezeléseket szakképzett fizioterápiás asszisztensek, gyógymasszőrök végzik.

Fürdőnk területén a gyógymedencéinkben kalcium-magnézium-hidrokarbonátos, kloridos és szulfátos minősített gyógyvíz található, az alábbi összetétellel:

Kation Milligramm/liter Milligramm egyenérték Anion Milligramm/liter Milligramm egyenérték
NaK+ - - No3 - -
Na+
157,5 6,85 No2 0 -
K+
16,5 0,42 Cl- 190 5,36
NH4+ 1 0,06 Br- 1 0,01
Ca2+ 140,0 6,99 I- 0,082 0
Mg2+ 47,4 3,9 F-
1,29 0,07
Fe3+ 0,18 0,01 SO42-
259,2 5,4
Mn2+ 0 - HCO3 451,4 7,4
Összesen
362,58
18,23

902,97
18,23
Anionok és kationok összesen: 1265,55 milligramm/liter
Ph-érték: 6,4

 

Fizikai tulajdonságai:  színtelen, átlátszó, kevés üledékkel

Értékelése: A víz kálcium-magnéziumhidrogénkarbonátos, kloridos és szulfátos hévíz.

A gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésére alkalmazható hatásosan:

  • Degeneratív gerinc és izületi betegségek
  • Baleseti ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja (porckorogsérv műtét utáni állapot, balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások)
  • Gyulladásos reumatológiai betegségek nem akut szakaszában