.
.

Bemutatkozás«Vissza

Üdvözöljük honlapunkon, kellemes időtöltést kívánunk!

Látogasson el a komáromi Brigetio Gyógyfürdőbe és élje át Ön is gyógyvizünk áldásos hatását!

Hasznos információk: ITT

Nyitvatartás: http://www.komthermal.hu/nyitvatartas

Jegyárak: http://www.komthermal.hu/arak/furdo--es-szauna

Bérletek: http://www.komthermal.hu/arak/berletek

Medencék: http://www.komthermal.hu/furdo/medencek

Hírekhttp://www.komthermal.hu/hirek

Szálláshelyek: http://www.komthermal.hu/arak/thermal-hotel-es-camping

http://www.komthermal.hu/arak/solaris-camping

http://www.komthermal.hu/arak/solaris-pihenohazak

http://www.komthermal.hu/arak/carrier-hotel

Gyógyászat: http://www.komthermal.hu/arak/gyogyaszat

A legutóbbi helyi ásatások bizonysága szerint Komáromban, már a rómaiak idejében is virágzott a fürdőkultúra. Hogy Brigetio lakói ismerték-e a föld rejtette gyógyító kincset, még nem tudjuk, de arról vannak ismereteink, hogy a rómaiak izületi gyulladásaikat és reuma okozta panaszaikat termálvizekkel enyhítették. A fürdő a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos helyszíne volt. Így van ez ma is: jöjjön és gyógyuljon, pihenjen töltődjön fel nálunk!

Az erődök városának, Komáromnak egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvize. A Brigetio Gyógyfürdő a város szívében helyezkedik el. A 62 Celsius fokos víz, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak közel 50 éve szolgálja vendégeink gyógyulását, kikapcsolódását.

Várjuk szeretettel a Brigetio Gyógyfürdőben!

A fürdőről

Fürdőnk területén a medencéinkben kalcium-magnézium-hidrokarbonátos, kloridos és szulfátos minősített gyógyvíz található (anionok és kationok összesen:1265,55 mg/l, Ph-érték: 6,4). Két szabadtéri gyógymedencével (32-38 °C), beltéri gyógymedencével (34-36°C), jacuzzival (33-35 °C), fedett úszómedencével (25-28°C), fedett tanmedencével (30-33 °C), valamint a nyári időszakban szabadtéri úszómedencével (24-26°C), csúszdás élménymedencével (25-28°C), valamint szórakoztató elemekkel és kígyócsúszdával felszerelt gyermekmedencékkel (27-30 °C) várjuk vendégeinket. 

A mozgáskorlátozott vendégeink közlekedését lift segíti az épületben.

A gyógyászati részlegünkben elektroterápia, balneoterápia, gyógypakolások és reumatológiai szakrendelők, kezelők kaptak helyet. Továbbá lehetőség van komplex balneofizioterápiás kezelésre is a gyógyfürdőben. A kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül is igénybe vehetőek, komoly szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

A fürdőzésen kívül a családos vendégeink és az apróságok játszótereinken szórakozhatnak.

A 2014-ben, gyermeknapon került átadásra régészeti homokozónk, melynek célja az apróságok megismertetése a római emlékekkel. Itt minden reggel római kori edények másolatát rejtjük el, és miután kiásták a kis régészek, haza is vihetik a „kincseket”.

Aktív vendégeink igényeit sportpályák (strandröplabda, kosárlabdapálya, lábtenisz) valamint sport- és szórakoztató programok szolgálják.

Gyógyhely 

2018-ban a a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt és környékét gyógyhellyé nyilvánították. Részletek ITT

1700 éves fürdőkultúra Komárom-Brigetioban!

A Komárom-Almásfüzitő árvízvédelmi projekt keretében több mint egy hektáros területen végzett megelőző ásatásokon szenzációs régészeti lelet került elő: egy 800 négyzetméteres, hatalmas fürdőkomplexum. Brigetio területén még soha nem került elő fürdőépület. Az alapozás jó állapotban maradt fenn, helyenként nagy, összefüggő területeken megmaradt a padlózat is.

A díszes freskókkal ékesített fürdőkomplexum padlófűtéssel volt ellátva, a megemelt padlószintet alátámasztó un. hypocaustum-oszlopokból több mint 150 került elő. Ilyen nagymennyiségű és jó megtartású oszloppal ellátott padlófűtés rendszert Magyarországon utoljára a XVIII. század végén tártak fel Aquincumban.


A fürdő helyiségei közül a 100 négyzetméteres caldariumot sikerült azonosítani, amely eredetileg forróvizes medencékkel volt ellátva és megtalálták a fűtést szolgáló tüzelőteret is. A fürdő több helyen alá volt csatornázva, a csatornarendszer egy része eredeti állapotában fut végig a fűtőtér alatt. A lelőhelynek eddig csupán tíz százalékát sikerült feltárni.
Az ásatásokat irányító Borhy László akadémikus elmondta, hogy a közel egy évszázada folyó ásatások együttvéve sem hoztak felszínre akkora területű, egybefüggő, sűrűn beépített városrészt, mint a mostani feltárások. (Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szenzacios-regeszeti-leleteket-talaltak-komaromban/)

Fotók:  Dr. Bartus Dávid