.
.

Hírek - Gyógyhely lett a Brigetio Gyógyfürdő«Vissza

Tweet

2018. 08. 08., szerda

A közelmúltban a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt és környékét gyógyhellyé nyilvánították. E minősítést minden esetben komoly vizsgálatok előzik meg, a követelmények elérése nem egyszerű.

A komáromi településrész július folyamán kapta meg az ÁNTSZ OTH gyógyhellyé minősítő határozatát, melynek köszönhetően a Komárom-Esztergom megyei város is csatlakozott az ország legelismertebb gyógyturisztikai célpontjai közé.

A komáromi városvezetés még tavaly döntött arról, hogy elindítják a gyógyhellyé nyilvánítás hosszadalmas folyamatát. A sikerrel zárult minősítési eljárásról Molnár Attila, a település polgármestere így nyilatkozott a Komáromi Híradónak: „Azért is fontos, hogy megszerezte a terület a gyógyhely minősítést, hiszen ennek köszönhetően hatékonyabban érvényesülhet az egészségturizmus piacán Komárom. A minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat a város, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg.”

Sokan szeretik a komáromi fürdőt
Komáromban lenáztatás céljából kerestek meleg vizet, a kút fúrása közben találtak termálvízre 1965-ben, ami rendkívüli hatékonyságának köszönhetően már 1967-ben megkapta a gyógyvíz minősítést. Akkoriban vezették be a város hideg vizes strandjára is. A fürdő természetesen azóta rengeteget fejlődött, ám világhírű gyógyvize a régi. E gyógyvíz által kezelt betegségek hosszú soráról ide kattintva is meggyőződhet.

Szigorú ellenőrzés előzte meg
A gyógyhellyé minősítést minden esetben komoly vizsgálatok előzik meg. A minősítés során, a helyi gyógytényezők mellett, vizsgálják a megfelelő infrastruktúrát, a kiemelten védett területre előírt levegőtisztasági értéket,- mind a négy évszakban - a zajszintet, valamint a zöldterületek meglétét és minőségét is. Komáromban sem volt ez másképpen. „A gyógyhely területén a levegőtisztaságot és a zajmérést szakemberek segítségével állapították meg, akiknek évszakonként két hetet kellett folyamatosan mérniük” – nyilatkozta Molnár Attila.

A minősítés elnyerésével a komáromi településrész lett Magyarország harminchatodik gyógyhelye.

Forrás: termalfurdo.hu