.
.

Hírek - Búvárbemutatóval várt a Gyógyfürdő«Vissza

Tweet

2015. 03. 24., kedd

Március 22-én, a víz világnapján különleges programmal, búvárbemutatóval várták a látogatókat a Komáromi Gyógyfürdőben. Az érdeklődők nem csupán hallhattak a merülésről, de a gyakorlatban is kipróbálhatták ezt az extrém sportot.

A búvárkodás a súlytalanság, a lebegés érzését kelti - ezt tapasztalhatták meg azok, akik ellátogattak a fürdőbe, és volt is bátorságuk, hogy ólomsúllyal, palackkal és békatalpakkal a medence mélyére ússzanak. 

A Komáromi Gyógyfürdő marketing-vezetőjétől, Radics Török Tímeától megtudtuk, hogy a programot a víz világnapja alkalmából szervezték meg.

Szerettek volna valami különlegességet kínálni a vendégeknek, ezért meghívták a győri Fun Dive Clubot városunkba. A Radáni Gábor vezette csapat minden, a búvárkodáshoz szükséges, eszközt magával hozott. A jelentkezőknek elmagyarázták, mi mire való, hogyan kell használni, majd Gábor vezetésével a rövid oktatást követően alámerülhettek. A felnőttek mellett több gyermek is kipróbálta a búvárkodást.

- A klub 15 éve foglalkozik oktatással. A képzés az elméleti rész mellett, medencei, és nyílt vízi oktatásból áll. A búvárkodás aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt, világot is lehet vele látni. Szeretnénk, ha minél többen megismerkednének ezzel a sporttal - mondta a búvárklub vezetője.

A merülést a KVSE sikeres sportlövője, Kapás István is kipróbálta.

- Ez teljesen más világ, de nekem nagyon tetszik, főleg azért, mert a súlytalanság, a lebegés érzését kelti - tudtuk meg.

A fürdő a hétvégén nem csak az extrém sportok szerelmeseinek kedvezett, de a szaunázókat is különféle szeánszokkal várták.

Tovább a Fotógalériához

Forrás: komarom.hu