.
.

Hírek - Hivatalos állásfoglalás«Vissza

Tweet

2016. 08. 04., csütörtök

Tisztelt Vendégünk!

A Komáromi Thermálfürdő Szolgáltató Kft. a 2016. július 31. napján történt váratlan, özönvízszerű esőzés miatt kialakult helyzetről, az alábbi állásfoglalást közli:

A meteorológiai jelentések szerint az említett napon, vasárnap alig 2 óra leforgása alatt 118 mm eső zúdult Komáromra, amely megközelítőleg negyedéves esőzésnek felel meg. Ez a nagy mennyiségű eső rendkívüli vis maior helyzetet teremtett, mellyel sem a Komthermál Kft., sem a fürdőbe érkező vendégek nem számolhattak. A helyszínen lévő kollégák reagálva a kialakult helyzetre, strand területén tartózkodó vendégeket biztonsági okokból belső terekbe irányították. A belső medencéket használó vendégeink közül ezt többen nehezményezték, de a fenti intézkedés a vendégek biztonsága érdekében történt, melye felülírta a kényelmi szempontokat. A későbbiekben a belső termálmedence, valamint a jacuzzi is használhatatlanná vált, mivel a nagymennyiségű eső visszanyomta a szennyvizet a mélyebben fekvő medencéinkbe. A vihart követően, hogy csökkentsük a belső térben kialakult zsúfoltságot, lehetőséget biztosítottunk vendégeinknek arra, hogy a külső medencéket igénybe vegyék. Az ezt követő ellenőrzések során derült fény arra, hogy bár a külső élménymedence és úszómedence vizébe nem került szennyvíz, ellenben a vízforgatók ideiglenesen leálltak, ezért a hangosbemondón keresztül felhívtuk a vendégeink figyelmét arra, hogy nem tudjuk garantálni a vízminőséget ezért a medencéket mindenki csak saját felelősségére használhatja. A fenti események nem voltak előreláthatók, és nem a Komthermál Kft. hibájából történtek, így a megvásárolt belépőjegyek árát sem egészben, sem részben nem áll módunkban visszatéríteni.

„A Ptk. 6:143§ (2) bekezdése értelmében:
A szerződésszegés következményeként a jogosult vagyonában keletkezett egyéb károkat és az elmaradt vagyoni előnyt olyan mértékben kell megtéríteni, amilyen mértékben a jogosult bizonyítja, hogy a kár, mint a szerződésszegés lehetséges következménye a szerződés megkötésének időpontjában előre látható volt.”

A kialakult helyzetből adódó kellemetlenségek miatt sajnálatunkat fejezzük ki! A vihart követően a hétfői napon zárva tartottunk, az érintett medencék vizét leengedtük, fertőtlenítésüket elvégeztük és augusztus 02. napjától a Brigetio Gyógyfürdő újra várja vendégeit.

Szíves megértésüket és türelmüket ezúton köszönjük!

Komárom, 2016. augusztus 04.

Tisztelettel:


Kovács Károly
ügyvezető igazgató