.
.

Hírek - SZÉP-kártya: ne hagyja veszni a pénzét!«Vissza

Tweet

2017. 03. 30., csütörtök

Több mint 4,2 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2015-ben kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki a kártyakibocsátók tájékoztatásából. Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét arra, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható a családi fürdőjegyek összege. Családi nyaralását is fizetheti SZÉP-kártyával: a Thermál Hotel és Campingben, a Solaris Kemping és Apartmanházakban számos lehetőség közül választhat - és itt is mindhárom zseb használható. Nem kell feltétlenül május 31-ig megvalósulnia a nyaralásnak, elég, ha lefoglalja és SZÉP-kártyával kiegyenlíti az előleg összegét, de kifizetheti a teljes üdülést is, így akár egy őszi pihenésre vagy egy téli kikapcsolódásra is fordítható a rendelkezésre álló összeg.

Az OTP Banknál 3,2 milliárd forintnyi feltöltés jár le az idén, ami a 2015-ös juttatások 4,5 százaléka. A bank arra számít, hogy a húsvéti hosszú hétvége alatt csökkenni fog a lejáró egyenlegek összege, a költési adatok szerint a SZÉP-kártya a családi pihenések egyik fontos eszközévé vált.

Az MKB Bank közlése szerint március közepén 653 millió forint várt felhasználásra a május végén lejáró, 2015-ben nyújtott 12,5 milliárd forint munkáltatói juttatásból. Ez az eredeti keretnek 5,24 százaléka, amely az alszámlák között az alábbi módon oszlik meg: 42 százalék a szálláshelyen, 34 százalék a vendéglátáson, 24 százalék a szabadidő alszámlán. A bank az érintett 17,5 ezer munkavállalót e-mailben külön értesíti a lejárati határidőről.
Hozzátették, a felhasználók már rutinosak, és az elmúlt évek trendjét figyelembe véve várhatóan húsvétkor és a tavaszi szünetben, a jó idő beköszöntével jelentősen nő majd a felhasználás.
A K&H Banknál mintegy 425 millió forint van a SZÉP-kártyákon, ami idén május végén jár le, ez több mint 1 százaléka a 2015-ben feltöltött összegeknek - tájékoztatott a bank.

(Forrás: MTI, turizmus.com)