.
.

Hírek - Emléktáblát avattunk«Vissza

Tweet

2018. 04. 25., szerda

„Hálából Tóth Istvánnak (1910-1989), a komáromi Rostkikészítő Vállalat telepvezető igazgatójának és Görög Jenőnek (1920-1978), a Budapesti Műszaki Egyetem Mezőgazdasági Kémiai Technológiai Tanszék vezető docensének, és azoknak, akik hozzájárultak a gyógyvíz megtalálásához és minősítéséhez. Komárom város gyógyvizét 1965-ben fedezték fel, amikor lenáztatási célból kutat fúrtak.”

Szecső Tiborné Tóth Mária és Turi Bálint, Komárom város alpolgármestere április 25-én felavatták Tóth István emléktábláját a Brigetio Gyógyfürdő főépületében.

1965-ben lenáztatási célból fúrtak kutat Komáromban és eközben leltek rá 1268 m-es mélységben a ma is használt gyógyvízre. Tóth István, a Rostkikészítő Vállalat telepvezető igazgatója volt és Komárom város gyógyvizének megtalálásában jelentős szerepet játszott. Lánya, Szecső Tiborné Tóth Mária néhány hónappal ezelőtt azzal a kéréssel kereste meg a komáromi Brigetio Gyógyfürdő vezetőségét, hogy édesapjának, Tóth Istvánnak emléktáblát szeretne állíttatni a fürdő területén.
Nagy tisztelettel biztosítunk helyet annak az emléktáblának, amely Tóth Istvánnak és mindazoknak, állít emléket, akik a számunkra fontos gyógyvíz megtalálásában szerepet játszottak. Az emléktábla a fürdő főépületében, a pénztárnál található.

Fotók az ünnepségről

Sajtómegjelenések:

www.komaromhirado.hu

Komáromi Televízió