.
.

Hírek - Tájékoztató«Vissza

Tweet

2020. 03. 11., szerda

A szakhatóságok és szakmai szervezetek egyöntetű álláspontja szerint a fürdők látogatása nem jelent megnövekedett egészségügyi kockázatot. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója alapján a vízforgatóval rendelkező medencékben életképes COVID-19 koronavírus jelenlétével nem kell számolni, mivel az uszodai vizek klórozása során használt klór mennyisége elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.

A koronavírus az ilyen típusú medencékben életképtelenné válik, és nem fertőz, mivel a klór hatására a vírus burka megsérül, így elveszíti fertőző képességét. A töltő-ürítő medencék esetében a napi rutin szerint minden este leengedésre kerülnek a medencék, takarítást és fertőtlenítést követően friss gyógyvízzel kerülnek feltöltésre.

A COVID-19 koronavírus terjedésének megelőzéséhez mindannyiunkra szükség van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az alábbi, általánosan alkalmazandó fürdőhigiénés szabályok betartásán túl további elővigyázatossági intézkedést nem tart szükségesnek:

Az uszodákat, fürdőket lázas vagy hányásos-hasmenéses betegek nem látogathatják. A tünetek elmúlását követően legalább 3 napig tartózkodni kell a fürdőzéstől.

A medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő.

A medence terhelésére vonatkozó előírást (maximális egyidejű fürdőzőszám) be kell tartani.

A Brigetio Gyógyfürdőben a medencékben a vízfertőtlenítő szerek szintjét 0,5 mg /l szabad aktív klórszint fölött tartjuk, ezt naponta legalább három alkalommal ellenőrizzük. Ez a klórszint bizonyítottan elegendő az új koronavírus burkának károsításához és a vírus elpusztításához.
Felhívtuk munkatársaink figyelmét, hogy a szokásosnál is szigorúbban követeljék meg az előfürdést (előzuhanyzást) a medencékbe lépés előtt, ehhez kérjük kedves vendégeink együttműködését is.

A pénztáraknál, a recepciókon és a betegfelvételnél kézfertőtlenítő adagolókat helyeztünk ki.

A vendégek által érintett felületeket (kilincsek, öltözőszekrény ajtók, vizes helyiségek szerelvényei és tárgyai és gyógyászati eszközök) naponta legalább 3 alkalommal fertőtlenítjük.

Kérjük, hogy fogadják megértéssel és türelemmel kollégáink esetleges figyelmeztetéseit!

Köszönjük együttműködésüket!