.
.

Hírek - Nyitás gyógymedencék nélkül - miért?«Vissza

Tweet

2020. 05. 12., kedd

Szeretnénk felhívni kedves vendégeink figyelmét, hogy a nyitáskor nem mi határozzuk meg, hogy mely medencéket, részlegeket nyitjuk meg. Ez nem a fürdő vezetésének kénye-kedve szerint történik, hiszen a fürdő maga is különböző előírások betartása mellett üzemelhet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a biztonságos fürdőüzemeltetés és fürdőlátogatás érdekében megfogalmazta a járványhelyzet ideje alatti fürdőzés feltételeit. Ebben – többek között - az alábbiak szerepelnek:

- Egyéb rendelkezésig nem üzemeltethetőek a beltéri medencék és létesítmények.
- A veszélyhelyzet időtartama alatt nem üzemelhetnek a töltő-ürítő üzemű medencék. A Brigetio Gyógyfürdő bel- és kültéri gyógymedencéi töltő ürítő üzemű medencék (az összes többi medencénk nem töltő-ürítő), a gyógymedencékben nem adagolunk fertőtlenítőszert a gyógyvízhez. Így a gyógymedencék megnyitása kizárólag akkor lehetséges, ha ezt engedélyezik.
- Nem üzemelhetnek a veszélyhelyzet ideje alatt a szaunák, a gőzkamrák, valamint a kapcsolódó létesítmények.
- Az élményelemek sem üzemeltethetőek. Kivételt képeznek a csúszdák, és azon vízbefúvással üzemelő élményelemek, amelyek hatása a vízfelszín felett nem érezhető.

Ahogy azt egy korábbi bejegyzésünkben jeleztük, sajnos, nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, de kérjük Önöket, hogy értsék meg, hogy a fenti intézkedések mindannyiunk egészsége érdekében történnek és nem az Önök bosszantására. Higgyék el, számunkra is egyszerűbb lenne a megszokott rend szerint üzemelni és nem az új szabályzatok megfogalmazásán és annak gyakorlatba történő átültetésén dolgozni. Elmerültünk a fertőtlenítés gyakoriságát előíró rendelkezések, fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk, plexivédőfalak világában és közben számos a cég jövőjét érintő kérdéssel várjuk az újranyitás. Mennyi vendégünk lesz egyáltalán? A bejövő vendégek fedezik-e majd a költségeinket, vagy tovább gyarapítjuk a problémáinkat?

Köszönjük megértésüket!

A Brigetio Gyógyfürdő csapata