.
.

Hírek - Rekordkísérlet«Vissza

Tweet

2023. 08. 09., szerda

Melyik gyerek vagy felnőtt ne vetné bele magát örömmel egy önfeledt vízipisztolycsatába? Erre gondolva hirdette meg a Magyar Fürdőszövetség új akcióját, az országos vízipisztolycsatát tagfürdőiben, mely egyúttal rekordkísérlet is lesz. Lényege, hogy augusztus 19-én, szombaton egy időben több százan vagy akár több ezren vehetnek részt egy fergeteges vízipisztolycsatában – mindezt a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva. Országszerte közel 40 fürdő csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a komáromi Brigetio Gyógyfürdő is.

Augusztus 19-én, 14 órától 15 percen át óriási vízipisztoly csatára várjuk vendégeinket az élménymedencéhez és az élménymedencébe.  Vendégeink érkezhetnek saját vízipisztollyal is, de korlátozott számban a "fegyvertelen" vendégeinket is fel tudjuk vértezni egy-egy pisztollyal. Tartsanak velünk és legyünk együtt részesei az országos vízipisztoly rekordkísérletnek!

A rekordkísérlet idejére az élménymedence fele, valamint a medence melletti füves terület lezárásra kerül, ott kizárólag a rekordban résztvevő személyek tartózkodhatnak. A kísérlet 15 percig tart. A lezárás előreláthatólag 13.45 és 14.20 óra között történik! Az időpont változtatásának jogát a Komthermál Kft. fenntartja. A lezárás ideje alatt a medence másik fele használható. Türelmüket és megértésüket kérjük és köszönjük!

Részvétel feltétele:

- vízipisztoly (saját pisztoly is használható, de korlátozott számban biztosítunk is vízipisztolyt)

- a résztvevők 13.45 órától jelentkezhetnek az élménymedencénél, ahol sorszámot kapnak

- kezdés előtt az élménymedence kiürítésre kerül

- majd jelzésre a résztvevők bemehetnek a medencébe

- minimum 5 percet bent kell tölteni a medencében, a csata 15 percig tart


Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata. Összesen 39 fürdő csatlakozott a most első alkalommal meghirdetett, közös „Magyar Rekordkísérlet” akciónkhoz. A kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.

A rekordkísérlet célértéke a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. A rekordkísérlet tervezett időpontja 2023. augusztus 19. (szombat), 14 óra. 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen.

A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a rekordot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya.

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező koordinálja, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.


https://www.furdoszovetseg.hu/programok/rekordkiserlet-a-furdok-orszagos-osszefogasaval/