.
.

Solaris és Brigetio Üdülőházak – Házirend«Vissza

Üdvözöljük Önöket az üdülőházban!

A vendégek a házirendben leírtakat magukra nézve kötelezően elfogadják és betartják. Aki a szabályokat nem vállalja, vagy nem tartja be, attól az üzemeltető a szolgáltatást megtagadhatja. A szabályzat nem ismerete, nem mentesíti a vendégeket annak betartása alól.

Üdülőház elfoglalása

- érkezés napján 14 órától

- A bejelentkezés feltétele a vendégadatok okmányolvasóval történő rögzítése. Ezért a hotelbe érkező vendégek kötelesek személyenként (korra való tekintet nélkül) okmányolvasásra átadni a személyazonosító okmányaikat. Az okmányolvasás kötelező érvényű a nem EGT állampolgár, illetve hontalan esetében is. Abban az esetben, ha a vendég nem tudja, vagy nem akarja átadni személyazonosító okmányait a recepciósnak, úgy a szálláshely köteles megtagadni a szolgáltatások igénybevételét!
- A vendégek regisztrálásakor üdülőház kulcsot kapnak, amelyhez a bejelentőlap pontos kitöltése szükséges.
- Az árak tartalmazzák a fürdőbelépőt, amelyet akkor is ki kell fizetni, ha a fürdőt nem veszik igénybe. A fürdőt beléptető órával vehetik igénybe, melynek átvételét és visszaadását a recepción aláírásukkal igazolják.
- A karóra elveszítése esetén darabonként 2000.- Ft fizetendő.
- A karórával a külső és belső medencéket korlátlanul használhatják, de a szauna igénybe vételéhez szükséges szauna jegyet a fürdő pénztárában meg kell vásárolni.
- reggeli ellátás is igényelhető. Reggeli a Thermál Hotel reggelizőjében (2900 Komárom, Táncsics utca 38.) 7.00 és 10.00 óra között fogyasztható. Igényét, kérjük a Solaris Recepción jelezze!
- Kérjük, ellenőrizze a leltárt! Amennyiben hiányosságot talál, jelezze a Solaris Recepción!

A kempingben kizárólag regisztrált vendégek tartózkodhatnak, látogatók fogadása a kemping recepcióján engedélyezett.
Távozás
- az elutazás napján 10 óráig kell elhagyni az üdülőházat. Későbbi elhagyás esetén 2.500 Ft felár fizetendő.
- Kérjük, hogy távozáskor a Solaris Kemping recepcióján adja le az üdülőház kulcsát, a TV távirányítót (amennyiben a recepción kapták meg), illetve a fürdőbelépő órákat!

Recepció
- Solaris Kemping: november-február hónapokban 8-16 óra között, egyébként 7 és 19 óra között tart nyitva a recepció
- A recepció nyitva tartásán túl nem áll módunkban vendéget fogadni.

Fizetés
- Számlát fizetni a recepción lehet, a pénztárnál kifüggesztett pénztár nyitvatartási idő alatt.
- Hosszabb tartózkodás esetén, kérjük, szíveskedjenek számlájukat 14 naponta rendezni.

SZÉP kártya
- Vendégeink fizethetnek SZÉP kártyával is. Amennyiben az előleget téríti SZÉP kártyával, úgy a fennmaradó összeget a helyszínen készpénzzel, bankkártyával (Visa, Master, Maestro) vagy SZÉP kártyával is fizetheti.
- Amennyiben előleget törleszt SZÉP kártyával, úgy részvételi díjába beszámításra kerül fizetéskor a recepción. A SZÉP-Kártyával fizetett előleg a SZÉP-kártyák felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet értelmében készpénzre, számlapénzre, egyéb készpénzt helyettesítő fizető eszközre nem váltható át. Amennyiben a vendég az előre lefoglalt időpontban nem tud megjelenni a szálláshelyen és a lemondási feltételek szerint az előleg visszajárna, úgy a szálláshely felajánlja, hogy egy másik időpontot foglalhat a vendég.
Előlegfizetés az OTP SZÉP kártyával:
- A www.otpszepkartya.hu munkavállalói oldalán lépjen be a saját felületére, saját kódjaival. Ott keresse meg az előrefizetés/előlegfizetés fület és indítsa el a kért összeget részünkre:
- Kártyaelfogadó-hely: Thermál Hotel és Catering, 2900 Komárom, Táncsics Mihály u. 38.
- Amennyiben több zsebből fizet, annyiszor kell ezeket a lépéseket végigcsinálni.
- A sikeres tranzakcióról kap majd egy bizonylatot, amit e-mailen vagy faxon kérünk részünkre eljuttatni.
- MKB Szép kártyás fizetéshez kérem, hogy küldje el e-mailben a kártyabirtokos nevét és a kártya 4-5 jegyű azonosítószámát a thermalhotel@komthermal.hu címre. Ez alapján küldünk Önnek egy előrefizetési azonosítót, melynek segítségével el tudja indítani az összeget a Thermál Hotel és Camping szolgáltató felé.

Biztonság:
- az üdülőház elhagyásakor – beleértve az itt tartózkodás ideje alatti rövidebb távozást is:
o az üdülőházban hagyott vagyontárgyakért a Komthermál Kft. nem vállal felelősséget
o a TV és az antenna csatlakozóit kérjük, szíveskedjenek kihúzni a falból, illetve a TV-ből, a vihar okozta károk megelőzése érdekében

- A Brigetio Gyógyfürdő 20 órakor zár. A medencékben 19.45 óráig lehet tartózkodni. A záróra után a medencék nem használhatók.
- Az üdülő területének elhagyásakor, kérjük, tartsák magunknál a fürdőbelépő órát, hogy a biztonsági szolgálat számára egyszerűbb legyen az azonosítás.

Brigetio Gyógyfürdő
- A kempingünkben a fürdőbelépő fizetése kötelező még akkor is, ha azt nem veszik igénybe.
- A vendég a bejelentkezéskor fürdőbeléptető órát kap. A vendég csakis a saját egészségi, fizikai és mentális állapotának ismeretében, tudatában és ennek megfelelő mértékben veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait. A nem a vendég állapotának megfelelő fürdő-, szauna, gőzkabin és sószoba használatából eredő károkért és sérelemért a hotel és a Brigetio Gyógyfürdő kizárja felelősségét.
- A kemping vendégek számára a fürdő területén a Brigetio Gyógyfürdő házirendjének betartása kötelező! A házirend a www.komthermal.hu oldalon, illetve a fürdőben kifüggesztve is megtalálható.
- A karórával a külső és belső medencéket korlátlanul használhatják, de a szauna igénybe vételéhez szükséges szauna jegyet a fürdő pénztárában meg kell vásárolni.
- A vendégek naponta 4.30 órától vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.
- A 14 év alatti gyermekek részére a külső és belső gyógyvizes medencék használata egészségügyi okok miatt TILOS!
- A Brigetio Gyógyfürdő 20 órakor zár. A medencékben 19.45 óráig lehet tartózkodni. A záróra után a medencék nem használhatók.
- A szaunavilágot 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják! Fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy kedden és vasárnap FÜRDŐRUHAMENTES a szaunavilág. A fürdőruhamentes napokon (kedd, vasárnap) a szaunavilágban a fürdőruha viselése TILOS. A pihenő térben, közlekedőben az intim testrészek eltakarása - szauna lepedővel vagy törölközővel – kötelező. A csobbanó medence kizárólag meztelenül használható. További részletek: http://www.komthermal.hu/hazirend
- A vendégek kötelesek a fürdőbeléptető órát a Brigetio Gyógyfürdőben való tartózkodásuk ideje alatt folyamatosan viselni.
- A fürdő területén a vendégek csak gyalogosan közlekedhetnek.
- A Brigetio Gyógyfürdő medencéi esetében bekövetkező vízcserét/karbantartást a hotel recepcióján vagy a vendégnek e-mailben jelezzük. Az esetleges vízcsere/karbantartás alkalmanként 1 medencét érint, az összes többi medence üzemel. A vendég tudomásul veszi, hogy vízcsere/ karbantartás miatt kártérítési igénnyel nem élhet.
Kérjük, foglalás előtt mérlegelje a fentieket!

Dohányzás
- Az üdülőházakban tilos a dohányzás. Kérjük, tartsák tiszteletben a nem dohányzók védelméről szóló törvényt! Az üdülő területén csak az arra kijelölt helyen szabad dohányozni.
- Az üdülőházakban történő dohányzás esetén 30.000 Ft/nap takarítási díjat számolunk fel.

Kártérítési felelősség
- Kérjük, szíveskedjenek az üdülőház berendezési és felszerelési tárgyait kellő gondossággal használni, az esetlegesen okozott kárért a felelősség a vendéget terheli.
Kisállat
- Állatokat az üdülő területére vagy az üdülőházba bevinni tilos.

Parkolás
- Részletek az érvényben lévő árjegyzéken

A vendégek nyugalma
- Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással azt ne zavarják. Különös tekintettel figyeljenek egymás nyugalmára 22:00 óra után.
- A Brigetio Gyógyfürdő és a hozzátartozó kempingek, faházak területén rendszeresen fűnyírásra kerül sor, amely zajjal jár. A fürdő esetében reggel 9 óráig, nyitásig végezni kell a fűnyírással, a faházak és kempingek esetében reggel 9 és 12, valamint 13 és 15 óra között kerül sor fűnyírásra. A vendég tudomásul veszi, hogy fűnyírás és az ezzel járó zajhatások miatt kártérítési igénnyel nem élhet. Kérjük, foglalás előtt mérlegelje a fentieket!

Berendezési tárgyak
- Berendezési tárgyakat és textíliákat az üdülőház teraszán kívülre vinni tilos!
- Gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt az okozóval a Komthermál Kft. megtérítteti.

Hibajelentés
- Amennyiben bármilyen meghibásodás észlel, kérjük, azonnal jelezze a Solaris Recepción. Az utólagosan bejelentett meghibásodások okozta problémákért a Komthermál Kft. nem vállal felelősséget.

Tűzvédelem
- Az üdülőház és a Brigetio Gyógyfürdő tűzvédelmi szabályzatát minden Vendég köteles betartani.

Értéktárgyak
Az üdülőházak, kempingek és a Brigetio Gyógyfürdő területén az értékekért tulajdonosuk tartozik felelősséggel.

Egyebek
- A Komthermal Kft. területéről való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, a Komthermál Kft. üzleti érdekeinek megsértése.
- Az üdülőterület és a fürdő egész területén a KRESZ előírásai és szabályai érvényesek, ezen belül a üdülőterület területére a lakó-pihenő övezet szabályai vonatkoznak! Valamennyi jármű megengedett maximális sebessége: 5 km/ h.
- Kérjük vendégeinket, hogy 22:00 és 06:00 óra között a kempingben gépkocsival csak indokolt esetben közlekedjenek! A kaput 23 és reggel 7 óra között zárva tartjuk, így kérjük, a kapunyitásról az őrszolgálattal egyeztessenek.
- Az üdülő egész területén mindenki köteles betartani a tűzrendészeti, a balesetvédelmi, a vízrendészeti, a közegészségügyi és más hatósági előírásokat.
- Rendbontás vagy veszélyhelyzet kialakulása esetén a Komthermál Kft. alkalmazottai, illetve a biztonsági személyzet tagjai intézkedési jogkörrel rendelkeznek. Ezen személyek utasításait haladéktalanul végre kell hajtani!
- Rendellenes használatból, illetve gondatlanságból előidézett károkért a Vendégek kártérítési kötelezettséggel tartoznak.
- A Komthermál Kft. területén elszenvedett sérülésért, balesetért felelősséget a Komthermál Kft. nem vállal.
- Kérjük, hogy a közlekedési utak mellett lévő biztonsági sávot hagyják szabadon.
- Vízelvezető árkot ásni, valamint szennyvizet a földbe vezetni környezetvédelmi előírások miatt tilos.
- Minden Vendég köteles a házirendben foglaltakat betartani. A szabályokat megszegőkkel szemben a Komthermál Kft. jogosult intézkedni.
- Az esetleges panaszok vagy észrevételek bejegyzésére a portán erre a célra rendszeresített "Vásárlók könyve" áll kedves Vendégeink rendelkezésére.


Kérdés vagy probléma esetén keresse munkatársainkat a Solaris recepción!

FONTOS TELEFONSZÁMOK
mentők 104
tűzoltók 105
rendőrség 107
általános segélyhívó 112
Defibrillátor a fürdő pénztárában, a kapus szekrényben található
recepció 7 és 19 között 

Solaris Camping és Üdülőházak

Tel: +36 (34) 342-551 / 13-as mellék
Fax: +36 (34) 342-551
Mobil: +36 30/563-5841
E-mail: recepcio@komthermal.hu

biztonsági szolgálat – 7 óra előtt és 19 óra után a Solaris Kemping recepcióján, illetve a fürdő pénztárában


Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk kedves Vendégeinknek!

Érvényes 2022. május 9-től visszavonásig.