.
.

Hírek - NYITÁS: május 12., 10 óra«Vissza

Tweet

2021. 05. 11., kedd

(Az alábbi tájékoztató 2021. május 11-i állapotokat tükrözi, kérjük, tájékozódjon honlapunkon a legfrisebb belépési feltételekről) Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy 2021. május 12., 10 órától újra fogad látogatókat a Brigetio Gyógyfürdő. A fürdő a 194/2021 (IV.26) rendelet értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. A védettségi igazolványt és a személyazonosság igazolására alkalmas igazolványt kérjük készítsék elő a torlódások elkerülése érdekében.

Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy első körben kizárólag a belső rész nyílik meg, a strand majd egy későbbi időpontban kerül megynitásra.

Jelenleg elérhető szolgáltatásaink: kül- és beltéri gyógymedence, beltéri úszómedence, beltéri tanmedence és szaunavilág.

A 2020-ban bérlettek rendelkező vendégeink az alábbi linken kapnak tájékoztatást a bérletek meghosszabbításáról. Felhívjuk a nyitvatartás előtti bérlettel rendelkező vendégeink figyelmét, hogy az első belépést megelőzően a pénztár nyitvatartási idejében ( minden nap 9 és 19 óra között) meg kell hosszabbítatniuk az órájuk érvényességét. Enélkül nem tudnak belépni a fürdőbe. Az érvényben lévő kijárási korlátozás miatt a nyitvatartás előtti bérletesek 5 óra után léphetnek be a fürdő területére.

Leendő bérletes vendégeink ITT tudnak tájékozódni

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy az alábbi szabályok a Brigetio Gyógyfürdő újranyitásával egyidőben lépnek életbe! A szabályok a hatályos Kormányrendeletek alapján kerültek kidolgozásra, melyek nemcsak a vendég, de a fürdő számára is kötelező érvényűek, azokat felülbírálni nem áll módunkban:

FÜRDŐZZÖN BIZTONSÁGOSAN! Házirend kiegészítés

A COVID-19 JÁRVÁNY IDEJE ALATT A BRIGETIO GYÓGYFÜRDŐ HÁZIRENDJE AZ ALÁBBI RÉSZEKKEL EGÉSZÜL KI:
A vendégek a Brigetio Gyógyfürdőbe való belépéssel és a belépő megvásárlásával elfogadják a házirendet és annak kiegészítését és kötelezettséget vállalnak annak betartására. Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy jelen házirend a Brigetio Gyógyfürdő meglévő házirendjével együttesen alkalmazandó.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdőlátogatók magatartása, szokásai alapvetően befolyásolják a medencék vízminőségét, jelen helyzetben pedig még nagyobb hangsúlyt kap a helyes higiénés fürdőkultúra. Vigyázzunk magunkra és egymásra is!
Kérjük, fürdőlátogatása során ügyeljen az alábbiakra:
Amennyiben a fürdőlátogató vendégek száma eléri az egyidejű maximális kapacitást, úgy a Komthermál Kft. átmenetileg szüneteltetheti a jegyárusítást.
Beléptetés általános szabályai
- A fürdőbe történő belépés alapfeltétele a védettségi igazolvány bemutatása!
- Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy e rendelet a már megvásárolt bérlettel rendelkező vendégekre is vonatkozik!
- A fürdőben, illetve a strandon a koronavírus ellen védett (VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐ) személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy tartózkodása megengedett!
- Komthermál Kft. munkatársai kötelesek ellenőrizni a belépő személy védettségi igazolványát, és amennyiben a belépni kívánó vendég nem adja azt át ellenőrzésre, akkor a személy belépését Társaságunk köteles megtagadni, valamint elküldeni a fürdőből.
- A belépés során a vendég a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatására köteles.
- A 18 év alattiak esetében a személyi igazolvány, diákigazolvány is elkérhető az életkor bizonyítása érdekében, kivéve, ha nyilvánvaló, hogy az adott személy gyermek.
(Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a védettségi igazolványon szereplő adatok nem kerülnek rögzítésre, továbbá nem kerül fénymásolásra sem.)
- A maszk viselése azokon a helyszíneken, ahol a 1,5 méteres távolság nem tartható – a medencetér kivételével – javasolt.
- PAPUCS HASZNÁLATA KÖTELEZŐ! Kérjük, a vendéglátóhelyeken a saját törölközőjüket a székek ülő- és hátlapjára helyezve foglaljanak helyet.
- Használják rendszeresen a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket!
- Komthermál Kft. alkalmazottai kötelesek maszkot viselni a fürdő egész területén, amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal!

Belépés, jegyvásárlás

- Csak egészséges, betegség tüneteit nem mutató vendég fogadható. Kollégáink szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik a belépő vendégek testhőmérsékletét!
- A Brigetio Gyógyfürdő épületében 1,5 méteres távolság betartásával tartózkodhatnak a sorban álló vendégek, illetve a bejutásra várók. Amennyiben a belső térben tartózkodók száma eléri a maximumot, úgy a további érkezők az épületen kívül tartózkodhatnak, ott is az egymástól 1,5 m távolságot betartva. A belső térben a 1,5 m távolság a padozaton jelzésre kerül.
- Strand esetén: A jegypénztárnál egy háztartásba tartozók közül csak egy álljon be a sorba, a többiek, kérjük, az épület előtt várakozzanak. A jegyvásárlást követően, kérjük, hogy az épület előtt rögzítsék karjukon a strandszalagot, majd kollégáink a kézre felerősített strandszalagok felmutatását követően engedik be vendégeinket a strand területére.

Gyógyászat
- az orvosi rehabilitáció céljából, társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati szolgáltatások és fizikoterápia körébe tartozó ellátások a betegek számára védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehetők, ők kizárólag a gyógyászati részleget látogathatják.
- Gyógyászati szolgáltatás kötelező testhőmérséklet ellenőrzés és járványügyi adatlap kitöltése mellett vehető igénybe (Az ellenőrzés az épületen kívül, a nyári strandpénztárnál történik.).
- A csoportos vizitorna, illetve a medencefürdő (bel-és kültéri gyógymedencék) kizárólag védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.
- A gyógyászati részlegen MINDENKI SZÁMÁRA kötelező a maszkviselés! Védettségi igazolvány hiányában a közlekedőterekben is kötelező!
Versenyszerűen sportolókra vonatkozó intézkedések
- Sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogatható.
- A fürdőben, illetve a strandon a koronavírus ellen védett (védettségi igazolvánnyal rendelkező) személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy tartózkodása megengedett!
- A belépés során a vendég a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatására köteles.
A 18 év alattiak esetében a személyi igazolvány, diákigazolvány is elkérhető az életkor bizonyítása érdekében, kivéve, ha nyilvánvaló, hogy az adott személy gyermek.
(Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a védettségi igazolványon szereplő adatok nem kerülnek rögzítésre, továbbá nem kerül fénymásolásra sem.)
- Belépés előtt, a versenyszerűen sportoló személy, valamint az őt felkészítő sportszakember köteles igazolni versenysportolói minőségét. Ennek hiányában Társaságunk köteles megtagadni a belépést!
- A versenyszerűen sportoló személy és az őt felkészítő edző számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel lehetséges és nem kötelesek maszkot viselni.
- Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 18 év alatti versenyszerű sportolók esetében, kizárólag csak olyan kísérő léphet be a fürdő területére, aki koronavírus ellen védett (védettségi igazolvánnyal rendelkezik)! Ennek hiányában Társaságunk köteles megtagadni a belépést!

Távolságtartás
A nem egy háztartásban élő vendégek között legalább 1,5 méteres védőtávolság megtartása kötelező. A medencékben a nem egy háztartásban élő vendégek között legalább 2 méteres védőtávolság javasolt. A medencékben engedélyezett egyidejű fürdőző szám semmilyen körülmények között nem léphető túl. Medencék egyidejű maximális terhelhetősége:

medence egyidejű megengedett terhelés
kültéri gyógymedence I. (36-38°C) 57 fő
kültéri gyógymedence II. (30-33°C) 63 fő
beltéri gyógymedence 34 fő
tanmedence 36 fő
beltéri úszómedence 113 fő
kültéri úszómedence 250 fő
élménymedence 213 fő
gyermekmedence 51 fő

 

Szaunavilág
A szaunákban és a pihenőterekben a legalább 1,5 méteres védőtávolság megtartása kötelező.

Napozóágyak, pokrócok
Kérjük, a napozóágyakat, pokrócokat, egyéb eszközöket úgy helyezzék el, hogy a másik személytől a 1,5 m távolság minden oldalról biztosított legyen.
A strand megnyitását követően a bérelhető napozóágyak a használatot követően fertőtlenítésre kerülnek. A fertőtlenítőszer okozta esetleges ruhafakulásokért a Komthermál Kft. nem vállal felelősséget.

Medencébe lépés előtt
- A medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő. A medence igénybevétele után utófürdő javasolt.
- Mindig használja a lábmosót!
- Csak megfelelő, fürdési célú ruhában fürdőzzön, a medencébe lépés előtt ürítse ki zsebeit!
Medencehasználat
- Tartsa be a medencék maximális terhelhetőségére vonatkozó előírásokat! Kérjük, figyeljen kollégáink jelzéseire!
- A medencét csak megfelelő, fürdési célú ruházatban lehet használni.
- A gyermek és pancsoló medencében felnőtt nem tartózkodhat.
Mosdóhasználat
- A mosdók használatát követően az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany ismételt alkalmazása szükséges.
- Kérjük, a mosdóban is tartsák egymástól a 1,5 m távolságot!
Öltöző
- Kérjük, a várakozás közben is tartsák be a 1,5 m távolságot!

Játszóterek 
Kérjük, fokozottan ügyeljenek a 1,5 m távolság betartására!