.
.

Szauna világ«Vissza

“ Engedd, hogy a szauna elfeledtesse veled mindennapi gondjaidat!” tartja a finn szólás. Engedjük hát teret a testi, lelki megújulásnak. A felfrissülésnek természetes helye a szauna: segít az egészség megőrzésében, kellemes közérzetet biztosít, élénkíti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, tisztítja a bőrt. 

A régészeti ásatások tanúsága szerint Komárom-Brigetioban már 1700 éve is fontos szerepet töltött be a fürdőkultúra. A szaunavilága hangulatában Komárom történelmi múltjának eme fontos korszakát idézi meg.

A belső térben két finn szauna, egy gőzszauna, egy Kneipp taposó, egy infraszauna és egy sószoba került kialakításra (A sószoba a szaunavilágon kívül található.)

szauna-kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét és itt található a rönkszauna is. 

Az alábbiakban néhány fontos szabályt és információt gyűjtöttünk össze:

Követve az egészséges szaunakultúra szabályait heti két napon – kedd és vasárnap – a szaunavilág kizárólag fürdőruhamentesen vehető igénybe! Az alábbiakban néhány fontos szabályt és információt gyűjtöttünk össze: • A szaunák, a csobbanó medence és a zuhany kedden és vasárnap kizárólag fürdőruha mentesen használható.
• A pihenőtérben, közlekedő térben, pihenőágyakon az intim testrészek eltakarása kötelező.

• A pénztárban kölcsönözhető, illetve vásárolható szaunalepedő. A szauna lepedőt használat után a szauna térben kihelyezett gyűjtő kosarakba kérjük bedobni.
• Saját törölköző, illetve egyéb szaunázáshoz való textília is használható.

• A szaunavilágot 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják! Fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy kedden és vasárnap FÜRDŐRUHAMENTES a szaunavilág.

• A szauna világban fotó vagy egyéb felvétel készítése tilos! A Komthermál Kft. reklámcélokra fotó, illetve videó felvételt készíthet, de ezt minden esetben előre jeleznie kell a vendégeknek. 

 

BERMUDA TILALOM:

A Brigetio Gyógyfürdő szaunavilágában tilos bermuda nadrágban tartózkodni! A tilalom a zsebes és zseb nélküli, rövidebb és hosszabb változatra is vonatkozik.

A szaunában a férfiak és a nők által használható részek nem különülnek el. 

A szaunavilág területéről a kölcsönzött szaunalepedőket elvinni tilos.

A szaunavilágot 14 év alatti gyermek nem használhatja.

 

Szaunáink:

Gyógyfürdőnkben három finn szauna és egy infraszauna várja a felfrissülni vágyókat, ahol különböző illóolajokat alkalmazunk. Az olajok belégzés után fejtik ki kedvező élettani hatásukat, de észrevétlen befolyást gyakorolnak érzelmeinkre, és hangulatunkra is.

Maximus Laconium Plus rönkszaunánkban (80-90 °C) óránként többször, több fajta illóolajjal locsolunk. 

Traianus Laconium Plus (80-90 °C) szaunánkban mentol-kristállyal illatosítjuk: légúti megbetegedések tünetei csökkentésére, bőrgyulladásra, idegrendszeri panaszok, mint stressz, fejfájás oldására izomfájdalmak csökkentésére is alkalmas. Izzasztó, tisztító, méregtelenítő hatású.

 

Valentinianus Laconium Plus (80-90 °C) szaunánkat citromolajos felöntéseket alkalmazunk: légúti panaszok tüneteinek enyhítésére, bőrgyulladásra, hajhullásra, emésztési és idegrendszeri problémák enyhítésére, reuma és klimax okozta panaszok csökkentésére alkalmas. Gyulladáscsökkentő, tisztító és méregtelenítő hatású.

Infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jótékony hatását, mint a finn szaunák.

 Engedje meg, hogy néhány hasznos információval segítsük szaunázását: helyes szaunázás és szaunaetikett.

Szaunaszeánszok

Heti három alkalommal (kedd-csütörtök-szombat vagy kedd, csütörtök-vasárnap) SzaunaSzeánsz®okat tartunk (a nyári időszakban a szeánszok szünetelnek). Mindemellett az éjszakai fürdőzések alkalmával is készülünk szeánszokkal.

 

A szeánszok alkalmával Csősz Tibor szaunamesterünk egy különleges légkör kialakításán fáradozik, hogy a vendég testben és lélekben is felüdülhessen. A különböző illatú felöntések eltérő hatással vannak a szervezetünkre. Az aktuális programokról a hírek menüpont alatt tájékozódhatnak.

Caracalla Caldarium
A gőzkabinban lényegesen alacsonyabb a hőmérséklet (50 °C ), mint a finn szaunában, így a melegre érzékenyebbek is használhatják. Itt az izzadást a magas páratartalom váltja ki. Használatakor oldódik a feszültség és a stressz.

 

Salt - sószoba
Már az ókori görögök és rómaiak is használták a sót gyógyításra. Sószobánkat allergiás és asztmás betegeknek ajánljuk, de immunerősítésre is kiválóan alkalmas. A sószoba a fürdőbelépő megvásárlásával és a fürdő nyitva tartási idejében (naponta 9 és 20 óra között) látogatható.

Szauna és gőzkabin házirend

Szauna kert - fotógaléria

Szauna világ - fotógaléria

Árak

Nyitvatartás