.
.

Finn-, infra- és gőz szaunák«Vissza

A Brigetio Gyógyfürdő teljesen megújult szauna világa 2016. december 9-től várja vendégeit. A római kori hangulatot idéző belső térben két finn szauna, egy gőzszauna, egy Kneipp taposó, valamint egy sószoba is kialakításra került. A sószoba a szauna világon kívül helyezkedik el.

Heti két napon – kedd és vasárnap – a szaunavilág kizárólag fürdőruhamentesen vehető igénybe!

Az alábbiakban néhány fontos szabályt és információt gyűjtöttünk össze:

• A szaunák, a csobbanó medence és a zuhany kedden és vasárnap kizárólag fürdőruha mentesen használható.
• A pihenőtérben, közlekedő térben, pihenőágyakon az intim testrészek eltakarása kötelező.

A pénztárban kölcsönözhető, illetve vásárolható szaunalepedő. A szauna lepedőt használat után a szauna térben kihelyezett gyűjtő kosarakba kérjük bedobni.
• Saját törölköző, illetve egyéb szaunázáshoz való textília is használható.
• •A szaunavilágot 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják! Fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy kedden és vasárnap FÜRDŐRUHAMENTES a szaunavilág.
• A szauna világban fotó vagy egyéb felvétel készítése tilos! A Komthermál Kft. reklámcélokra fotó, illetve videó felvételt készíthet, de ezt minden esetben előre jeleznie kell a vendégeknek. 

BERMUDA TILALOM:

A Brigetio Gyógyfürdő szauna világában tilos bermuda nadrágban tartózkodni! A tilalom a zsebes és zseb nélküli, rövidebb és hosszabb változatra is vonatkozik.

A szaunában a férfiak és a nők által használható részek nem különülnek el.

A szaunavilág területéről szaunalepedőt elvinni tilos.

A szaunavilágot 14 év alatti gyermek nem használhatja.

Szauna világ - fotógaléria

Szauna kert rönkszaunával - fotógaléria

Rönkszauna

A szauna világ három fázisban újult meg: a folyamat még 2014-ben kezdődött: akkor az első körben került kialakításra a szauna-kert, benne a rönkszaunával. A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét.

A második fázisban, 2015-ben a belső tér egy része újult meg: a már meglévő szaunát építettük át, a korábbi raktárból sószoba lett, megújultak a vizesblokkok és gőzkabinnal is bővültünk. A befejező fázisban került felújításra a harmadik szaunánk is, megújultak a zuhanyzók, a csobbanó medence, valamint kialakításra került egy Kneipp taposó is.

A beruházás mindhárom fázisát saját forrásból valósítottuk meg. Büszkeséggel tölt el minket az is, hogy az átépítést saját munkatársaink valósították meg.

Gyógyfürdőnkben két finn szauna várja a felfrissülni vágyókat, ahol különböző illóolajokat alkalmazunk. Az olajok belégzés után fejtik ki kedvező élettani hatásukat, de észrevétlen befolyást gyakorolnak érzelmeinkre, és hangulatunkra is.

Finn szauna

Valentinianus Laconium Plus (80-90 °C) szaunánkat mentol-kristállyal illatosítjuk: légúti megbetegedések tünetei csökkentésére, bőrgyulladásra, idegrendszeri panaszok, mint stressz, fejfájás oldására izomfájdalmak csökkentésére is alkalmas. Izzasztó, tisztító, méregtelenítő hatású.

Traianus Laconium Plus (80-90 °C) szaunánkban citromolajos felöntéseket alkalmazunk: légúti panaszok tüneteinek enyhítésére, bőrgyulladásra, hajhullásra, emésztési és idegrendszeri problémák enyhítésére, reuma és klimax okozta panaszok csökkentésére alkalmas. Gyulladáscsökkentő, tisztító és méregtelenítő hatású.

Szaunaszeánszok
Heti három napon – a nyári időszak kivételével - SzaunaSzeánsz®okat tartunk, valamint vendégeink az éjszakai fürdőzések alkalmával is ellazulhatnak szeánszainkon. A különböző illatú felöntések eltérő hatással vannak a szervezetünkre. A szeánszok alkalmával a szaunamester egy különleges légkör kialakításán fáradozik, hogy a vendég testben és lélekben is felüdülhessen. 

Az aktuális szeánszokról és programokról eseménynaptárunkban vagy itt tájékozódhat.

Infra szauna ÁTMENETILEG ÜZEMEN KÍVÜL
Infraszaunával is rendelkezünk, ami ugyanolyan jó hatásfokkal, de alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jótékony hatását.Gőzkabin

Caracalla Caldarium
A gőzkabinban lényegesen alacsonyabb a hőmérséklet (50 °C ), mint a finn szaunában, így a melegre érzékenyebbek is használhatják. Itt az izzadást a magas páratartalom váltja ki. Használatakor oldódik a feszültség és a stressz.

Szauna és gőzkabin házirend

Árak

Sószoba

Salt - sószoba
Már az ókori görögök és rómaiak is használták a sót gyógyításra. Sószobánkat allergiás és asztmás betegeknek ajánljuk, de immunerősítésre is kiválóan alkalmas.

A sószoba a fürdőbelépő megvásárlásával és a fürdő nyitva tartási idejében (naponta 9 és 20 óra között) látogatható.
 

Sószoba házirend

Nyitva tartás